17
sept.

10 Fun facts cu si despre barbi

Cum sta mai exact treaba cu barba? O anumita cantitate de par, dupa care iti poti ascunde jumatate din fata, si care te poate propulsa pe diverse nivele, cum ar fi cel social sau in relatii. Daca tatal sau bunicul tau nu a avut barba, cu siguranta unul dintre stramosii tai a fost purtator al acestui accesoriu facial. De cand dateaza moda purtatului barbii, si alte detalii amuzante, vei afla astazi din articolul nostru, 10 fun facts cu si despre barbi.

1. Cea mai lunga barba din lume

In cazul in care te intrebai care este recordul pentru cea mai lunga barba din lume, afla ca norocosul purtator a fost Shamsher Singh, din Punjab, India. Barba acestuia masura 1.83 metri lungime, atunci cand a fost masurata, in anul 1997. Totusi, cu adevarat cea mai lunga barba din lume i-a apartinut lui Hans Langseth, in 1927, care masura 5.33 metri.

2. Frica de barbi

Socant sau nu, exista persoane care se tem de barbi. Pogonofobia a fost descoperita in anul 1851, si implica frica irationala de barbi. Desi poate suna amuzant, persoanele care sufera de aceasta afectiune pot dezvolta simptome serioase, precum hiperventilatie, transpiratie abundenta, greata sau varsaturi.

3. Pe barba lui Lincoln

Cu siguranta ai auzit despre maretul presedinte al SUA, Abraham Lincoln si despre barba lui impozanta. Funny story, se pare ca o fetita de doar 11 ani i-a scris acestuia o scrisoare, cerandu-i sa isi lase barba. Mai exact, fetita i-a sugerat presedintelui ca o fata subtire, ca a sa, ar fi mai bine pusa in evidenta de o barba. Se pare ca Abraham Lincoln i-a urmat sfatul cu brio.

4. ZZ Top

Daca esti fan al muzicii rock vechi, mai mult ca sigur ii stii pe cei din trupa ZZ Top. Pe langa piesele consacrate, membrii mai sunt cunoscuti pentru barbile lor extrem de stufoase. Solistul Billy Gibbons si basistul Dusty Hill au primit o invitatie de a aparea intr-o reclama, pentru nici mai mult, nici mai putin de 1 milion de dolari. Pentru a primi banii, cei doi trebuiau sa isi rada barbile. Deloc surprinzator, cantaretii au refuzat categoric oferta.

5. Barba si meduzele

Te intrebi cum introduci meduze si o barba in acelasi context? In anul 2013, Sean Conway a fost prima persoana din istorie care a inotat lungimea Marii Britanii. Pe langa efortul depus, inotand 10 mile in fiecare zi, barbatul s-a mai confruntat cu problema intepaturilor de meduze. Rezolvarea a fost una simpla. Sean a renuntat la barbierit, astfel ca barba i-a protejat fata de intepaturile extrem de dureroase.

6. Barba ca medicament

In era Victoriana, doctorii prescriau drept tratament…cresterea barbii. In acea vreme doctorii credeau ca o barba deasa actioneaza ca un filtru, care impiedica microbii si bacteriile sa patrunda in corp prin intermediul gurii.

7. Alexandru cel Mare

Cu mult timp in urma, in preajma anului 331 inainte de Hristos, Alexandru cel Mare si-a obligat toti ostasii sa renunte la barba, exact inaintea unei batalii. Motivul sau: „Nu stiti ca in timpul unei batalii, cel mai usor de apucat este barba?”.

8. Permisul pentru barba

Tarul Petru cel Mare al Rusiei nu era chiar cel mai mare fan al barbilor, si de aceea a impus o taxa. In concluzie, nobilii care doreau sa isi pastreze barba erau nevoiti sa plateasca o suma de bani, pentru a putea primi un permis pentru barba.

9. En garde!

Aparent, in Evul Mediu era considerat extrem de ofensator sa atingi barba unui alt barbat, acest act lasandu-se adesea si cu cate un duel. Noi suntem de parere ca nici acum nu este tocmai un gest ok…

10. Ora de desen

In jurul anilor 1700, soldatii din armata Prusiei erau obligati sa isi lase barba sa creasca. Daca nu erau capabili sa isi creasca o barba decenta, acestia erau instruiti sa..ei bine, sa isi deseneze una.

Aparent, de-a lungul istoriei, barba a servit atat ca dovada a masculinitatii, cat si ca protectie sau medicament. Astazi iti poti folosi barba dupa bunul plac, cat timp este ingrijita cum trebuie. Intra pe site-ul Underground Barbershop, si fa-ti cat de curand o programare pe scaunul nostru!