14
oct.

Tipuri de tunsori barbatesti, de-a lungul istoriei

Desi pare ca barbatii sunt atenti la felul in care arata parul lor in ultimii ani, afla ca aceasta este o preocupare care isi are radacinile in trecut. Inca din vremuri stravechi, partea masculina a populatiei a acordat un interes sporit modului in care se prezinta podoaba lor capilara. Gandeste-te la tablourile victoriene, in care barbatii purtau peruci imense, pudrate, sau la starurile de cinema, care aveau parul perfect aranjat, in aparitiile de pe marile ecrane. Daca esti curios in legatura cu evolutia tunsorilor barbatesti de-a lungul istoriei, noi ti-am pregatit un articol interesant, cu o tona de informatie.

Anii 50

Perioada anilor 50 a fost marcata de tunsori stilizate, prezentabile, cu un aspect perfect. Abia pe la sfarsitul anilor 50 a explodat stilul Pompadour, semnatura a celebrului cantaret Elvis Presley. Perioada rock a determinat abordarea tunsorilor dezordonate, cu parul dat peste cap, cu gel. Anii 50 sunt recognoscibili pentru stilul rock, si cantitatile mari de pomada si produse folosite pentru par.

Anii 60

Cand spui anii 60, te gandesti automat la hippie, si, bineinteles, la trupa The Beatles. Stilurile din acea perioada erau inspirate din cele ale starurilor muzicale. Anii 60 sunt marcati de Beatles Cut, cat si de tunsorile aranjate, precum cele ale angajatilor in corporatii.

Anii 70

Deoarece in anii 70 au aparut pe piata extrem de multe produse destinate aranjarii parului, stilurile tunsorilor au fost diversificate. Astfel putem aminti de celebra tunsoare Afro-Disco, clasicul Mop Top, sau tunsorile starurilor rock, precum cea a lui Mick Jagger.

Anii 80

Era anilor 80 este marcata de stilul parului lung la barbati. De la starurile rock, pana la cele hip-hop, toate persoanele incercau sa adopte parul lung, fie ca vorbim despre par drept sau ondulat. O tunsoare iconica din acea perioada? Tunsoarea cu chica, pe care speram sa nu o revedem la moda prea curand! In rest, cele mai bune exemple sunt Axl Rose, de la Guns N Roses sau David Coverdale, solistul trupei rock Whitesnake.

Anii 90

Este clar faptul ca anii 90 au ramas in inimile multora dintre noi. Cred ca iti amintesti trupele de baieti care erau in voga pe atunci. NSYNC sau Backstreet Boys, toti aveau parul tepos, stilizat cu gel, si eventual decolorat. Fireste, nu putem uita si de tunsoarea iconica a lui Mick Jagger, tip Flat Top.

Anii 2000

La cine ne raportam atunci cand vorbim despre anii 2000? Probabil ca la vedete de pe micile ecrane, precum baietii din Jersey Shore, sau vedete, precum Justin Bieber. Desi nu au venit neaparat cu ceva nou, anii 2000 au fost marcati de tunsori de tipul Blowout.

Prezent

Putem spune ca ne place extrem de mult ceea ce se petrece in prezent. Man Buns, Top Knots sau tunsori de tip Undercut, prezentul aduce un accent fresh in materie de stil al parului. Indiferent de tunsoare, ideea este sa adopti un stil usor dezordonat, dar atent studiat.

Realizarea unei tunsori este ridicata la rang de arta la Underground Barbershop. Nu, nu glumim, ci tratam extrem de serios parul barbatilor. Bine, mai si glumim pe langa, asa ca fa-ti acum o programare pe novabooker si vino sa remediem situatia aceea cu parul!