03
nov.

Tot ceea ce nu stiai despre Movember

Iata ca a inceput si mult asteptata luna noiembrie, care, in randul barbatilor barbosi este cunoscuta si ca Movember sau No Shave November. Aceasta luna este bine cunoscuta ca perioada in care populatia masculina nu se mai apropie de aparate de ras sau masini de tuns si isi lasa barbile sa zburde in voie, timp de 30 de zile. De unde a aparut aceasta moda si ce inseamna ea de fapt, afli in articolul de astazi de la Underground Barber Shop, tot ceea ce nu stiai despre Movember.

Ce inseamna Movember?

Miscarea Movember a inceput in anul 2003, in Australia, avand ca scop informarea populatiei asupra cancerului de prostata si asupra cancerului testicular. Aceasta initiativa a fost pornita de catre Movember Foundation, o organizatie nonprofit, care a strans in anul 2013 aproximativ 21 de milioane de doalari pentru cauza.

„Suntem despre mustata si doar despre mustata”, a declarat directorul din SUA al Movember, Mark Hedstrom. „Ceea ce le cerem noi barbatilor este sa participe la miscare, schimbandu-si infatisarea”.

In prezent, organizatia a initiat campanii in 21 de tari, in fiecare an abordandu-se subiecte noi, precum fitness-ul sau sanatatea mintala a barbatilor.

Ce este No Shave November?

No Shave November reprezinta o organizatie diferita, care incurajeaza populatia sa doneze catre American Cancer Society banii pe care i-ar cheltui pentru a merge la frizer sau barbershop. Aceasta miscare a fost initiata in anul 2009, pe Facebook, incepand parteneriatul cu American Cancer Society abia in 2010. Aceasta grupare sustine faptul ca participantii isi pot creste mustatile si barbile, cat timp doneaza cauzei.

Cum pot participa?

Daca vrei sa fii parte din Movember, trebuie sa incepi luna cu o fata de bebelus, adica cu obraji perfect rasi. Iti poti incuraja prietenii din mediul online chiar sa doneze pentru barba ta, fara a te barbieri pana pe data de 30 noiembrie. Ideea este ca tu sa donezi ceea ce ai cheltui in mod normal pentru a merge la barbershop, pentru o cauza buna, cum ar fi cancerul testicular sau cel de prostata. Cei care se ocupa de site-ul No Shave November sustin ca, daca fiecare barbat ar dona in luna noiembrie costurile echivalente cumpararii lamelor de ras sau vizitei la barber, s-ar putea strange sume impresionante de bani, care ar putea ajuta nenumarate persoane.

Nu-ti poti creste barba?

Daca genetica nu te incurajeaza sa iti cresti barba sau mustata, nu-ti face griji, nu esti singurul in aceasta situatie. „Nu exista asemenea lucru ca o mustata perfecta. Fiecare mustata este perfecta, in felul ei unic. Mustatile sunt fulgii de zapada de pe fetele barbatilor”, a declarat Adam Paul Cousgrove, seful executiv al American Mustache Institute, care se ocupa in fiecare an cu alegerea unui Mustached Man oficial.

Underground Barbershop sustine cauzele nobile

Cancerul de prostata sau cancerul testicular sunt boli grave cu care populatia masculina se confrunta si care, din pacate, nu sunt atat de mediatizate pe cat ar trebui. Daca vrei sa te alaturi cauzei, ai parte de toata sustinerea Underground Barbershop. Daca vrei, totusi, sa dai contur barbii tale, te asteptam, ca de obicei, la o „sesiune de infrumusetare”, cum numai noi stim sa oferim. Intra pe novabooker si rezerva-ti locul!